Poziv na prezentacije i javnu raspravu: Financiranje visokog obrazovanja i socijalna dimenzija visokog obrazovanja u Hrvatskoj

Od   /  31. svibnja 2011.  /  Nema komentara

Koja su glavna obilježja hrvatskog sustava financiranja visokog obrazovanja u usporedbi s drugim europskim zemljama?
Na koji način poboljšati hrvatski sustav financiranja visokog obrazovanja i učiniti ga socijalno osjetljivim?
Je li moguć sustav bez školarina, odnosno koji modeli školarina bi bili najprimjereniji?
Koja su socioekonomska obilježja hrvatskih studenata i koje su skupine studenata ugrožene zbog nepovoljnih uvjeta studiranja?

Institut za razvoj obrazovanja, u suradnji sa Sveučilištima u Zagrebu, Rijeci i Splitu, poziva Vas na ciklus prezentacija i javnih rasprava o rezultatima najnovijih istraživanja i preporukama renomiranih međunarodnih stručnjaka na temu financiranja visokog obrazovanja i socijalne dimenzije visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Ciklus prezentacija i javnih rasprava održat će se 13. lipnja 2011. na Sveučilištu u Zagrebu, 14. lipnja 2011. na Sveučilištu u Rijeci te 16. lipnja 2011. na Sveučilištu u Splitu.

Teme prezentacija će biti sljedeće:

  • Socijalna i ekonomska slika studentskog života u Hrvatskoj: predstavljanje rezultata istraživanja EUROSTUDENT (Karin Doolan, PhD, Institut za društvena istraživanja; Thomas Farnell, MA, Institut za razvoj obrazovanja; dr.sc. Teo Matković, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

  • Hrvatski sustav financiranja visokog obrazovanja u europskom kontekstu: rezultati komparativne studije (Karin Doolan, PhD, Institut za društvena istraživanja)

  • Smjernice za novi okvir financiranja visokog obrazovanja u Hrvatskoj (Jon File, CHEPS – Center for Higher Education Policy Studies, University of Twente, Nizozemska) – prezentacija na engleskom jeziku bez prijevoda.

  • Kratki osvrt na reformu financiranja visokog obrazovanja u Sloveniji i uvod u raspravu (Dušan Lesjak, PhD, International School for Social and Business Studies, Slovenija)

U svrhu kvalitetnije pripreme događanja, najljepše Vas molimo da se predbilježite e-mailom do četvrtka, 9. lipnja 2011. U prilogu se nalazi prijavni obrazac i informacije o mogućnostima pokrivanja putnih troškova sudionika.

Poziv na prezentacije i javnu raspravu: Financiranje visokog obrazovanja i socijalna dimenzija visokog obrazovanja u Hrvatskoj
Prijavni obrazac

Oznake: , , , , , , , , ,


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/univers1/public_html/wp-content/themes/wpuniversity/comments.php on line 33

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook