Sveučilište budućnosti, 8.11.2013., Tehnički muzej u Zagrebu

Od   /  29. listopada 2013.  /  Nema komentara

Grupa 22, u partnerstvu s Heinrich Böll Stiftungom Hrvatska, najavljuje javni događaj posvećen temi Sveučilišta budućnosti, koji organiziramo u sklopu otvorene javne rasprave o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologiji.

Rasprava će se održati u petak 8.11., u 18:00 sati u Maloj dvorani Tehničkog muzeja u Zagrebu (Savska cesta 18). Govorit će Louise Morley, direktorica Centra za visoko obrazovanje i istraživanje pravednosti sa Sveučilišta Sussex te Ivana Perica iz Sindikata Akademska solidarnost, a raspravu će moderirati Karin Doolan.

Više o događaju
Prema Louise Morley, suvremeni trendovi u visokom obrazovanju s jedne strane uključuju hiper-modernizaciju globalnih, poduzetničkih, korporacijskih sveučilišta i ubrzane, nomadske akademske radnike, a s druge tradicionalne obrasce društvenih nejednakosti. Ona promjene u akademskom polju opisuje kao brze i ekstremne te obilježene nejasnim granicama između javnog i privatnog, pri čemu se opseg neoliberalnih i neokonzervativnih promjena i mjera štednje teško mogao predvidjeti (opažanje koje se naravno ne odnosi samo na obrazovanje). U takvom je kontekstu, prema Morley, akademska imaginacija upregnuta u svrhu preživljavanja u sadašnjosti, zapostavljajući promišljanja o morfologiji sveučilišta budućnosti.

Grupa 22 je posvećena ostvarivanju socijalno pravednih, demokratskih i materijalno održivih društava za 22. stoljeće. Ova rasprava je dio javnih događaja koje Grupa 22 organizira na teme kao što su minimalni zajamčeni socijalni dohodak, razlikovanje pojmova rasta i razvoja, značajke suvremenog kapitalizma, produbljivanje demokracije, politike emancipacije te zaštita i razvoj zajedničkih dobara.
www.grupa22.hr

Oznake:


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/univers1/public_html/wp-content/themes/wpuniversity/comments.php on line 33

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook