Znanstveni skup Literature, Culture and the Fantastic: Challenges of the Fin de Siecle(s)

Od   /  16. veljače 2012.  /  Nema komentara

Na Filozofskom fakultetu u Rijeci (Sveučilišni kampus, Slavka Krautzeka bb) 17. i 18. veljače 2012. održava se međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup Literature, Culture and the Fantastic: Challenges of the Fin de Siècle(s) / Fantastika u književnosti i kulturi: Izazovi Fin de Sièclâ. Detalje o otvorenju skupa i program možete pronaći na webstranicama Turističke zajednice.

Na skupu će izlagati pedesetak izlagača iz petnaest europskih zemalja (Velika Britanija, Škotska (Velika Britanija), Irska, Francuska, Norveška, Danska, Austrija, Španjolska, Italija, Cipar, Rusija, Češka, Mađarska, Srbija, Slovenija, Hrvatska). Održati će se četiri plenarna izlaganja za javnost: Prof. dr. sc. Stefano Evangelista, Sveučilište u Oxfordu, prof. Philip Healy Sveučilište u Oxfordu, Prof. dr. sc. Tom Hubbard, Sveučilište u Edinburghu i Grenoblu (u okviru znanstvenog kolokvija Sveučilišta u Rijeci) i Prof. dr. sc. Tatjana Jukić, Sveučilište u Zagrebu, te dvanaestak seminara. Skup se održava na engleskom jeziku i sva su predavnja otvorena za javnost.

Tijekom znanstvenog skupa objaviti će se i rezultati natječaja za najbolju kratku fantastičnu priču na engleskom jeziku među studentima Sveučilišta u Rijeci organiziranom u okviru projekta «Kultivator», te izložba bivših i sadašnjih studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci okupljenih u udrugu “Kreatura”. Otvorenje izložbe, uz performans, odžati će se u holu Filozofskog fakulteta u 12.00 sati.

Za sve upite možete se obratiti organizatorici Ireni Grubica na e-mail: .

Održavanje skupa omogućili su sljedeći partneri: The Open Society Foundations, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, British Council, British Embassy, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Grad Rijeka, Primorsko-goranska župan ija. Zahvaljujemo, također, Chevening Alumni Hrvatske na logističkoj podršci.

Fantastic Conference Programme Rijeka 17 and 18 February 2012

Book of Abstracts Conference Fantastic Rijeka 17 and 18 February 2012

Oznake: , , , ,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook