Studenti prekinuli sjednicu zahtijevajući besplatno obrazovanje

Od   /  08. lipnja 2010.  /  Nema komentara

Stotinjak studenata Sveučilišta u Zagrebu upalo je na sjednicu Senata Sveučilišta zahtijevajući besplatno obrazovanje, nakon čega je rektor Aleksa Bjeliš prekinuo sjednicu.

Stotinjak studenata ušlo je u dvoranu u kojoj se održavala sjednica Senata, nakon čega je Bjeliš prvo odredio petnaest minuta stanke i pozvao studente da napuste dvoranu. Kada su ga odbili poslušati, konačno je prekinuo sjednicu.

U stanci je studentima rekao da je njihova akcija deplasirana jer financiranje obrazovanja uopće nije tema dnevnog reda. Dodao je da će tijekom lipnja pripremiti odluku o financiranju školarina, naglasivši da će se školarine na višim godinama plaćati.

Bjeliš je ispričao da je Rektorski zbor raspravljao o modelu financiranja obrazovanja po kojem bi besplatno obrazovanje imali na višim godinama samo studenti koji polože sve ispite, ali i dodao da on nije zadovoljan tim prijedlogom.

Studenti Filozofskog fakulteta danas su najavili prosvjed ispred zgrade Sveučilišta, misleći da će se na sjednici odlučivati o predloženom modelu naplaćivanja studija.

Više u članku na portalu Index.hr.

Oznake: , , , ,


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/univers1/public_html/wp-content/themes/wpuniversity/comments.php on line 33

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook