Donesena odluka o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2014. godinu

Od   /  30. rujna 2015.  /  Nema komentara

Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost, pod presjedanjem predsjednika toga Odbora i predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke, donio je u ponedjeljak odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2014. godinu trideset jednom znanstveniku.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su Miloradu Milunu u području prirodnih znanosti, Vjekoslavu Sinkoviću u području tehničkih znanosti, Borisu Labaru u području biomedicinskih znanosti, Mileni Mandić u području biotehničkih znanosti, Ivanu Šiberu u području društvenih znanosti i Igoru Fiskoviću u području humanističkih znanosti.

Odbor je dodijelio i četrnaest godišnjih nagrada za znanost, pet godišnjih nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti te šest godišnjih nagrada za znanstvene novake. Državne nagrade za znanost najviša su priznanja koja Hrvatski sabor dodjeljuje za znanstvena dostignuća u jednoj godini. Dodjeljuju se na temelju odredbi Zakona o hrvatskim državnim nagradama za znanost.

Oznake:


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/univers1/public_html/wp-content/themes/wpuniversity/comments.php on line 33

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook