Poziv na događaj EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu! (3. travnja 2014.)

Od   /  31. ožujka 2014.  /  Nema komentara

Poziv na događaj EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu! 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (Agencija) unutar svojih aktivnosti uključuje i EURAXESS uslužni centar namijenjen pružanju pravne i administrativne potpore stranim istraživačima prilikom nastavka njihove karijere u Republici Hrvatskoj; hrvatskim istraživačima za realizaciju znanstveno-istraživačkog rada u inozemstvu, kao i potporu u planiranju međunarodne znanstvene suradnje i korištenju financijskih pomoći/stipendija.

Dodatno, Agencija je uključena u proces uklanjanja prepreka koje se javljaju prilikom dolaska stranih istraživača u RH, kao i u promociju i administriranje EURAXESS portala koji omogućuje lakšu potragu za istraživačkim poslovima unutar EU, kao i oglašavanje poslova na razini EU putem portala EURAXESS Poslovi (EURAXESS Jobs) te povezivanje istraživača i poslovnog sektora.

Kako bi se EURAXESS inicijativa, koja ove godine obilježava 10. godinu svojeg postojanja, predstavila hrvatskim građanima, prvenstveno studentima i mladim istraživačima, u suradnji s Europskom komisijom Agencija 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice organizira događaj pod nazivom EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu! u okviru europske turneje s 29 postaja u 22 grada.

Ovim događajem studentima i mladim istraživačima pružit će se informacije o mogućnostima pokretanja ili nastavljanja istraživačke karijere u okviru Europskog znanstvenog prostora. Autobus Europske komisije, kao dio navedene turneje, ponudit će direktan pristup informacijskim terminalima i EURAXESS stručnjacima s kojima će biti moguće razgovarati o EURAXESS uslugama i mogućnostima. Kao dodatan poticaj za nastavak istraživačke karijere, u okviru turneje pružat će se usluge profesionalnog fotografiranja i uploadanja životopisa na portal EURAXESS Poslovi te time svima zainteresiranima olakšati prezentiranje znanja, vještina i kompetencija poslodavcima.

Uz navedeno, u okviru događaja dostupne su i radionice na temu Kako se prijaviti na istraživačka radna mjesta u Europskoj uniji i korištenje Europass životopisa te Predstavljanje mogućnosti financiranja (NEWFELPRO, ERASMUS), s ograničenim brojem sudionika. Detalje možete vidjeti u programu na sljedećoj poveznici.

Za više informacija, posjetite posebnu Facebook stranicu ovog događaja kao i mrežne i Facebook stranice Agencije.

Oznake: , ,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook