Sveučilišna veslačka humanitarna ekspedicija Jadran 2011 – “I ja mogu pomoći”

Od   /  20. srpnja 2011.  /  Komentari isključeni za Sveučilišna veslačka humanitarna ekspedicija Jadran 2011 – “I ja mogu pomoći”

Sveučilišna veslačka humanitarna ekspedicija Jadran 2011. pod motom “I ja mogu pomoći”, koja je pokrenuta s namjerom prikupljanja sredstava za obnovu Onkološkog odjela Dječje bolnice Kantrida, danas je krenula na put od Savudrije do Prevlake. Narednih 15 dana veslački tim prikupljat će donacije prodajom majica.

Put od najsjevernijeg do najjužnijeg hrvatskog rta u veslačkom školskom čamcu »Joli« prijeći će studenti pet fakulteta Sveučilišta u Rijeci; Ivan Štokov, Nikola Blečić, Matija Pešut, Karlo Šimić, te Dino Katić, a u motornom čamcu pratit će ih članovi tima za logistiku Tea Arrigoni, Gea Miščević, Nikola Ažić i Zoran Doričić.

Projekt su podržali Veslački klub »Jadran«, Osnovna škola Srdoči, Sveučilište u Rijeci, te Udruga pomorskih kapetana i časnika Sjevernog Jadrana »Kraljica mora«. Cijelu avanturu bit će moguće pratiti uživo putem internetskih stranica www.jadran2011.net. Humanitarna akcija ne završava dolaskom ekspedicije na Prevlaku, jer studenti riječkog Sveučilišta imat će priliku i po povratku na fakultete najesen kupiti majice s natpisom »I ja sam pomogao«, a u planu je i postavljanje izložbi fotografija s pothvata, te snimanje dokumentarnog filma.

Oznake: , , ,


RSS  |  Facebook

„Tematska mreža za cjeloživotno obrazovanje dostupno svima“ (TEMCO) projekt je koji je pridonio rješavanju problema nekoordiniranog djelovanja organizacija civilnoga društva u oblikovanju javnih politika za rješavanje društvenih nejednakosti u cjeloživotnom obrazovanju u Hrvatskoj. Svrha projekta bila je jačanje kapaciteta udruga (koje se specifično bave obrazovanjem, razvojem djece ili javnim politikama) za postizanje učinkovitog dijaloga s javnom upravom i znanstvenom zajednicom u oblikovanju i provođenju javnih politika za osiguravanje svima dostupnog cjeloživotnog obrazovanja.

Glavni cilj projekta bio je oformiti mrežu udruga, istraživača i drugih dionika za strukturirano i zajedničko bavljenje analizom obrazovnih nejednakosti u cjeloživotnoj perspektivi, predlaganjem rješenja u području javnih politika i zagovaranjem putem dijaloga s javnom upravom.

PROJEKTNI KONZORCIJ:

Institut za razvoj obrazovanja // Forum za slobodu odgoja // Udruga roditelja Korak po korak // Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu // Akademija za politički razvoj // Nansen dijalog centar // Udruga za razvoj visokog školstva „Universitas” // Udruga gradova u Republici Hrvatskoj // Pučko otvoreno učilište Zagreb // Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

Više informacija o projektu dostupno je na mrežnim stranicama Instituta za razvoj obrazovanja i mreže Cjeloživotno učenje za sve.

UNIMARS: marljivi i aktivni riječki studenti projekt je koji se odvijao od 1.listopada 2019. do 1.travnja 2020. nastao je kao svojevrsna nadogradnja projekta UNIKAPS: Kompetencije akademskog pisanja za studente kojeg je PGŽ sufinancirala u trajanju od listopada 2018. do travnja 2019. U novom projektu „UNIMARS – marljivi i aktivni riječki studenti“ temeljna projektna aktivnost bile su tematske radionice namijenjene studentima svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci putem kojih se na interaktivan način, koristeći metode suradničkog učenja, studente educiralo o ključnim temama čije je razumijevanje i poznavanje ključno za ostvarivanje uspjeha na studiju. Radionice su uključivale sljedeće teme: kritički pristup studiranju, akademski jezik i stil pisanja, pisanje seminarskih radova, akademska čestitost, prezentacijske vještine. Ovaj projekt doprinio je boljem povezivanju i umrežavanju studenata te omogućio studentima u Sveučilišta u Rijeci priliku za stjecanje kompetencija za suradničko učenje, kritičko mišljenje i poštivanje načela akademske čestitosti. Studenti su također potaknuti da preuzmu aktivnu ulogu i odgovornost za svoje učenje, da tragaju za znanjima i novim izvorima informacija te su osnaženi za poštivanje načela akademske čestitosti.