Sveučilišna veslačka humanitarna ekspedicija Jadran 2011 – “I ja mogu pomoći”

Od   /  20. srpnja 2011.  /  Nema komentara

Sveučilišna veslačka humanitarna ekspedicija Jadran 2011. pod motom “I ja mogu pomoći”, koja je pokrenuta s namjerom prikupljanja sredstava za obnovu Onkološkog odjela Dječje bolnice Kantrida, danas je krenula na put od Savudrije do Prevlake. Narednih 15 dana veslački tim prikupljat će donacije prodajom majica.

Put od najsjevernijeg do najjužnijeg hrvatskog rta u veslačkom školskom čamcu »Joli« prijeći će studenti pet fakulteta Sveučilišta u Rijeci; Ivan Štokov, Nikola Blečić, Matija Pešut, Karlo Šimić, te Dino Katić, a u motornom čamcu pratit će ih članovi tima za logistiku Tea Arrigoni, Gea Miščević, Nikola Ažić i Zoran Doričić.

Projekt su podržali Veslački klub »Jadran«, Osnovna škola Srdoči, Sveučilište u Rijeci, te Udruga pomorskih kapetana i časnika Sjevernog Jadrana »Kraljica mora«. Cijelu avanturu bit će moguće pratiti uživo putem internetskih stranica www.jadran2011.net. Humanitarna akcija ne završava dolaskom ekspedicije na Prevlaku, jer studenti riječkog Sveučilišta imat će priliku i po povratku na fakultete najesen kupiti majice s natpisom »I ja sam pomogao«, a u planu je i postavljanje izložbi fotografija s pothvata, te snimanje dokumentarnog filma.

Oznake: , , ,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook