Medicinski fakultet u Splitu napušta 79 profesora?

Od   /  03. travnja 2011.  /  Nema komentara

Splitski liječnici “kumulativci” koji rade u Kliničkom bolničkom centru Split te Medicinskom fakultetu, spremni su, ako im sljedeća plaća bude umanjena za oko 25 posto, kod javnog bilježnika ovjeriti svoje potpise kao i izjavu o napuštanju nastave na splitskoj Medicini.

Odluka je to navodno donesena u srijedu poslijepodne na sastanku u KBC-u Split, a koji je upravo sazvao predsjednik splitske podružnice Hrvatskoga liječničkog sindikata prof. Božo Bota. No on tu informaciju kasnije nije želio komentirati.

Ipak, u slučaju da splitski liječnici napuste Medicinski fakultet bio bi to čin koji nikoga ne bi trebao iznenaditi. Naime, 79 liječnika s tog fakulteta u Splitu prije 15-ak dana dali su Vladi RH svojevrsni ultimatum kojim su tražili da se njihov problem kumulative riješi u roku od 10 dana, a u protivnom će napustiti predavanja na Medicinskom fakultetu u Splitu. Budući da Vlada dosad nije riješila problem, liječnici navodno odlaze.

Više u članku portala Danas.hr

Oznake:


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/univers1/public_html/wp-content/themes/wpuniversity/comments.php on line 33

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook