Za plaću od 10.000 kuna na posao dolazili samo utorkom

Od   /  21. ožujka 2011.  /  Nema komentara

Kad im je ravnatelj instituta uveo radnu obvezu dolaska ponedjeljkom i petkom, došlo je do pobune i zahtjeva za višemjesečnim radom izvan instituta, što je na kraju rezultiralo i otkazom ugovora o radu

Strani stručnjaci koji ovih dana češljaju rad hrvatskih znanstvenih instituta, imat će o čemu pričati svojim kolegama nakon povratka iz Hrvatske. Svaki od 25 javnih instituta slučaj je za sebe, a zajedničko za dio njih upitne su radne navike pojedinih znanstvenika.

Jedan od instituta sa zanemarivim vlastitim prihodima, ostvarenim prodajom stručnog časopisa koji izdaje nekoliko puta na godinu, višegodišnjim slabim znanstvennim rezultatima, vjerojatno najskromnijim radnim prostorom i s reputacijom najčudnijih radnih navika zaposlenih kroz dvadesetpetogodišnju povijest znanstvene ustanove je Institut za migracije i narodnosti. Institut na kojemu će strani stručnjaci boraviti u četvrtak, u sklopu vrednovanja znanstvenih organizacija koje provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje, posjetili smo dva dana prije stranih recenzenata, nakon što je v. d. ravnatelja Marino Manin uputio izvješće Ministarstvu znanosti o zatečenom stanju i poduzetim mjerama u radu tog instituta od lipnja 2008. do veljače 2011. Ravnatelj u svojoj promemoriji otvoreno progovara o radnim navikama znanstvenika i suradnika.

Više u članku Vjesnika.

Oznake: ,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook