Napokon neoporezive stipendije

Od   /  01. prosinca 2010.  /  Nema komentara

Novi Pravilnik o porezu na dohodak uključio preporuke iz kampanje „Stop oporezivanju stipendija“

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak (N.N. 123/10 od 04.11.2010.) uvrštene su izmjene i dopune koje je Institut za razvoj obrazovanja (IRO), u suradnji s Hrvatsko-američkom zakladom za obrazovanje i izobrazbu (Zaklada), uputio premijerki Kosor i ministru Šukeru u travnju 2010. godine u okviru kampanje „Stop oporezivanju stipendija“.

IRO pozdravlja izmjene i dopune Pravilnika o porezu na dohodak u dijelu u kojemu su stipendije oslobođene od plaćanja poreza na dohodak za redovno studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izmjene Pravilnika stupile su na snagu 12. studenoga 2010. Time je IRO uspješno okončao kampanju „Stop oporezivanju stipendija“ jer je novi Pravilnik o porezu na dohodak uvrstio sve predložene izmjene te na taj način omogućio isplaćivanje stipendija u visini stvarnih troškova studiranja bez poreznog opterećenja.

Izmjene i dopune Pravilnika iznimno su značajne za razvoj sustava stipendiranja u Hrvatskoj, jer su sada po prvi puta stvorene osnovne pretpostavke i poticajno okruženje za sve one koji žele ulagati u programe stipendiranja.

Više o informacija u priopćenju za javnost Instituta za razvoj obrazovanja.

Oznake: ,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook