Skandal na Filozofskom fakultetu: Novac za kupnju knjiga trošili na kockanje

Od   /  03. studenoga 2010.  /  Nema komentara

Visoko školstvo na hrvatski način

Inspekcija je otkrila još primjera potpunog finacijskog kaosa na fakultetima: na Ekonomiji je jedan bivši dekan imao plaću od 41 tisuće kuna, a jedan je profesor ubrao honorar od milijun i 700 tisuća kuna!

S računa zagrebačkog Filozofskog fakulteta u listopadu prošle godine plaćen je među ostalim i trošak za on line usluge kockanja i klađenja u iznosu od 663,88 eura, odnosno 4872 kune prema današnjem tečaju!

Minus od 20 milijuna

Za taj bizarni trošak apsolutno neprimjeren jednoj znanstveno-nastavnoj ustanovi nikada se vjerojatno ne bi doznalo da Filozofski fakultet u travnju ove godine nije zabilježio minus od 20 milijuna kuna.

A kako su bivši i sadašnji dekan prof. dr. Miljenko Jurković i prof. dr. Damir Boras, odgovornost za proračunsku rupu prebacivali jedan na drugoga u pomoć je pozvano Ministarstvo financija koje je od 19. svibnja do 8. lipnja ove godine na Filozofskom fakultetu obavilo proračunski nadzor i istražilo kako su se trošili novci u razdoblju od 2007. do 2009. godine.

Jedna od zanimljivijih cveba koja se ovih dana prepričava hodnicima Fakulteta odnosi se na trošak on line klađenja napravljen Business MasterCard karticom Zagrebačke banke.

Više u članku Jutarnjeg lista.

Oznake: , , ,


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/univers1/public_html/wp-content/themes/wpuniversity/comments.php on line 33

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook