Slika zaslona 2017-07-12 u 17.16.57

07.13.2017  |  Komentari isključeni za Slika zaslona 2017-07-12 u 17.16.57

Novi list: Tribina Universitasa – Unaprjeđenje kvalitete visokoga obrazovanja

06.08.2017  |  Komentari isključeni za Novi list: Tribina Universitasa – Unaprjeđenje kvalitete visokoga obrazovanja

Novi list: Novoizabrana rektorica na tribini Universitasa – Studiranje za sve, ne samo za bogate

05.04.2017  |  Komentari isključeni za Novi list: Novoizabrana rektorica na tribini Universitasa – Studiranje za sve, ne samo za bogate

Novi list: Novi predsjednik Marko Turk

04.21.2017  |  Komentari isključeni za Novi list: Novi predsjednik Marko Turk

Novi-list-on-line-Prof.-dr.-Jasminki-Ledic-novi-mandat

10.18.2015  |  No Comments

Novi-list-on-line-Prof.-dr.-Jasminki-Ledic-novi-mandat

Clanci-paus-final

10.18.2015  |  No Comments

Clanci-paus-final

Novi_list_20_travnja_2011

10.18.2015  |  No Comments

Novi_list_20_travnja_2011

clanci_novi-list

10.18.2015  |  No Comments

clanci_novi-list

RSS  |  Facebook

„Tematska mreža za cjeloživotno obrazovanje dostupno svima“ (TEMCO) projekt je koji je pridonio rješavanju problema nekoordiniranog djelovanja organizacija civilnoga društva u oblikovanju javnih politika za rješavanje društvenih nejednakosti u cjeloživotnom obrazovanju u Hrvatskoj. Svrha projekta bila je jačanje kapaciteta udruga (koje se specifično bave obrazovanjem, razvojem djece ili javnim politikama) za postizanje učinkovitog dijaloga s javnom upravom i znanstvenom zajednicom u oblikovanju i provođenju javnih politika za osiguravanje svima dostupnog cjeloživotnog obrazovanja.

Glavni cilj projekta bio je oformiti mrežu udruga, istraživača i drugih dionika za strukturirano i zajedničko bavljenje analizom obrazovnih nejednakosti u cjeloživotnoj perspektivi, predlaganjem rješenja u području javnih politika i zagovaranjem putem dijaloga s javnom upravom.

PROJEKTNI KONZORCIJ:

Institut za razvoj obrazovanja // Forum za slobodu odgoja // Udruga roditelja Korak po korak // Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu // Akademija za politički razvoj // Nansen dijalog centar // Udruga za razvoj visokog školstva „Universitas” // Udruga gradova u Republici Hrvatskoj // Pučko otvoreno učilište Zagreb // Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

Više informacija o projektu dostupno je na mrežnim stranicama Instituta za razvoj obrazovanja i mreže Cjeloživotno učenje za sve.

UNIMARS: marljivi i aktivni riječki studenti projekt je koji se odvijao od 1.listopada 2019. do 1.travnja 2020. nastao je kao svojevrsna nadogradnja projekta UNIKAPS: Kompetencije akademskog pisanja za studente kojeg je PGŽ sufinancirala u trajanju od listopada 2018. do travnja 2019. U novom projektu „UNIMARS – marljivi i aktivni riječki studenti“ temeljna projektna aktivnost bile su tematske radionice namijenjene studentima svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci putem kojih se na interaktivan način, koristeći metode suradničkog učenja, studente educiralo o ključnim temama čije je razumijevanje i poznavanje ključno za ostvarivanje uspjeha na studiju. Radionice su uključivale sljedeće teme: kritički pristup studiranju, akademski jezik i stil pisanja, pisanje seminarskih radova, akademska čestitost, prezentacijske vještine. Ovaj projekt doprinio je boljem povezivanju i umrežavanju studenata te omogućio studentima u Sveučilišta u Rijeci priliku za stjecanje kompetencija za suradničko učenje, kritičko mišljenje i poštivanje načela akademske čestitosti. Studenti su također potaknuti da preuzmu aktivnu ulogu i odgovornost za svoje učenje, da tragaju za znanjima i novim izvorima informacija te su osnaženi za poštivanje načela akademske čestitosti.