Call for the application for the UNESCO ESD Youth Conference – 7 November 2014 in Okayama, Japan

Od   /  09. svibnja 2014.  /  Nema komentara

Prenosimo obavijest o UNESCO-ovoj konferenciji za mlade Obrazovanje za održivi razvoj (UNESCO Education for Sustainable Development Youth Conference) koja će se održati 7. studenoga 2014. u Okayami, Japan. Organizatori konferencije su Ministarstvo znanosti, kulture, sporta, znanosti i tehnologije Japana, Japansko nacionalno povjerenstvo za UNESCO, Grad Okayama i Zaklada Goi Peace. Radni jezik konferencije jest engleski sa francuskim i japanskim simultanim prijevodom, ali samo na plenarnoj sjednici.

Konferencija će biti organizirana kao dio UNESCO-ove Svjetske konferencije o Obrazovanju za održivi razvoj koja će se održati u Aichi-Nagoya kako bi se obilježio kraj UN-ovog desetljeća za Obrazovanje za održivi razvoj (DESD, 2005.-2014.). Cilj konferencije je mladim ljudima pružiti priliku da razmjenjuju ideje i iskustva i razgovaraju o načinima za daljnje promicanje obrazovanja za održivi razvoj na globalnoj razini. Nakon završetka konferencije, mladi će moći aktivno sudjelovati na Svjetskoj konferenciji o Obrazovanju za održivi razvoj (Aichi-Nagoya od 10. do 12. studenoga 2014.) te razmijeniti poglede i mišljenja sa stručnjacima.

Svaki sudionik sam ispunjava prijavni obrazac (http://www.unesco.org/new/en/youthconference) kojeg dostavlja zajedno sa pismom preporuke organizacije/udruge nadležne za ESD direktno na sljedeću adresu: .

Rok za podnošenje prijava je 1. lipnja 2014., a izabrani sudionici će biti obaviješteni o rezultatima prijava do 15. kolovoza 2014. Ministarstvo znanosti, kulture, sporta, znanosti i tehnologije Japana će osigurati povratnu avionsku kartu do Japana, kao i smještaj, obroke i prijevoz u Japanu. Sudionici sam plaćaju prijevoz od svoje kuće do najbližeg aerodroma, vize, putno osiguranje i ostale troškove tijekom njihovog boravka u Japanu.

U nastavku dostavljamo pismo i vodič u kojem se nalaze dodatne informacije o postupku prijave.

Letter UNESCO ESD Youth Conference
UNESCO ESD Youth Conference Application Guidelines

Oznake:


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook