Poziv na javnu raspravu: upitna lokacija VK Jadran

Od   /  08. travnja 2014.  /  Nema komentara

Prosljeđujemo pismo Veslačkog kluba Jadran iz Rijeke.

Poštovani,

Želimo Vas obavijestiti, te ovim putem i pozvati, na Javnu raspravu o prijedlogu izmjena i dopuna generalnog urbanističkog plana grada Rijeke.

Danas se na prostoru Delte nalaze lučka skladišta za drvo, gradski autobusni kolodvor, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, te nama najdraži veslački klub ”Jadran”. Spomenute izmjene GUPa, mijenjaju urbanistički plan Delte, te bi se na mjestu lučke zone trebali izgraditi poslovno stambeni prostori, parkovi te novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, koji bi trebao biti upravo na mjestu našega kluba.

Jasno je, da bi se tim potezom naš klub morao srušiti i premjestiti, no ono što je najteže u cijeloj priči je to da novim projektom, kao i novim urbanističkim planom nije uopće predviđeno novo mjesto veslačkog kluba. Što drugo zaključiti nego da s tim potezom nestaje veslački klub, a samim time i veslanje kao sport u gradu Rijeci.

Tijela kluba, na čelu s predsjednikom, Andrejom Smilovićem, puno rade i zalažu se za rješavanje tog pitanja. Bilo je mnogo razgovora i susreta sa čelnim ljudima riječkog sporta i gradske uprave, tako da su i oni upoznati s našim problemom. Za sada ne postoji alternativa trenutnoj lokaciji VESLAČKOG DOMA.

9. travnja, u 18:30, u gradskoj vijećnici (Korzo 16), održati će se javna rasprava na temu prijedloga izmjene i dopune generalnog urbanističkog plana grada Rijeke. Na toj raspravi ćemo izraziti svoj problem, te predložiti neko novo rješenje. Za nas bi optimalno rješenje bilo kada bi nas ostavili na istom mjestu te nas uklopili u novi urbanistički plan. Na kraju, zašto i mi nebismo bili dio novoga plana, kada se na ovom mjestu nalazimo 80 godina.

Javna rasprava je otvorenoga tipa, stoga mogu doći svi zainteresirani i braniti naše interese, a u konačnici i našu egzistenciju. Naravno, ovim putem pozivamo, prije svega veslače i trenere, i one bivše i sadašnje, aktivne i neaktivne, zatim ostale sportaše, roditelje, prijatelje, poznanike… da dođu i podrže nas.

Također Vas molimo da preko svojih klubova, udruga, tvrtki, Vas osobno pošaljete pismo potpore prema našem Klubu na našu email adresu te na znanje ( CC ) na gradonačelnika Rijeke mr.sc. Vojka Obersnela () i na pročelnika Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, Srđana Škunca, d.i.a. i.g. (). Smisao pisma je dati do znanja što VK Jadran znači u rječkom, hrvatskom veslanju kroz povijest, što znači ne znati gdje ga izmjestiti, socijalna osjetljivost problema i još mnogo toga, a uvijek u tonu proaktivne dostojanstvene kritike bez omalovažavanja.

Pregled novinskih članka molim pogledajte na web stranici kluba;

, a detalje prijedloga izmjena GUPa na stranici Grada Rijeka http://www.rijeka.hr/IzmjeneidopuneGUP2014_javni_uvid__Javna_rasprava

Na svakom dopisu podrške a posebno na Vašem dolasku na javnu raspravu smo Vam zahvalni!

Hvala

Sportski pozdrav,

VK Jadran
Delta 1
Tel: 051/211-021
Fax: 051/322-358

Oznake: ,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook