Predstavljene preporuke za unapređenje sustava financiranja visokih učilišta i studentskog standarda u Hrvatskoj

Od   /  18. prosinca 2013.  /  Nema komentara

Ministar Jovanović i predstavnici Instituta za razvoj obrazovanja zajednički predstavili publikaciju “Financiranje visokog obrazovanja i socijalna dimenzija u Hrvatskoj: analiza i preporuke”

Institut za razvoj obrazovanja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta predstavili su jučer, 16. prosinca 2013., publikaciju pod nazivom “Financiranje visokog obrazovanja i socijalna dimenzija u Hrvatskoj: analiza i preporuke”. Publikacija sadrži analize i preporuke za unaprjeđenje sustava financiranja visokih učilišta i studentskog standarda u Hrvatskoj, a rezultat je međunarodnog projekta “ACCESS: Prema pravednom i transparentnom pristupu visokom obrazovanju u Hrvatskoj”. Projekt je financirala Europska komisija kroz program TEMPUS, a sufinanciralo ga je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Autori publikacije su domaći i međunarodni stručnjaci, a izdavač je Institut za razvoj obrazovanja (IRO). Publikacija, prezentacije i slike s predstavljanja su dostupni na internetskoj stranici projekta ACCESS http://www.tempus-access.info/javno-predstavljanje/798/.

Uvodnu riječ na predstavljanju održao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović koji je tom prilikom istaknuo kako projekt ACCESS i njegova završna publikacija predstavljaju važan doprinos oblikovanju javnih politika na temelju prikupljenih podataka, stručnih analiza te partnerskog dijaloga s ključnim dionicima. Naglasio je kako je Ministarstvo već krenulo u određene reforme koje su u skladu s preporukama projekta, poput financiranja visokih učilišta putem programskih ugovora te izmjenama u studentskom standardu.

Više pročitajte u priopćenju Instituta.

Oznake: ,


Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/univers1/public_html/wp-content/themes/wpuniversity/comments.php on line 33

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook