Prof. dr. sc. Goran Kalogjera, počasni doktor znanosti Sveučilišta „Sv. Kiril i Metodij“ u Skoplju

Od   /  02. studenoga 2011.  /  Nema komentara

Zadovoljstvo nam je izvjestiti vas da je na drugoj sjednici Senata Sveučilišta „Sv. Kiril i Metodij“ u Skoplju održanoj 27. listopada 2011. godine, počasnim doktorom znanosti – „Doctor honoris causa“ – proglašen dr. sc. Goran Kalogjera, redoviti profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Senat Sveučilišta „Sv. Kiril i Metodij“ u Skoplju prihvatio je prijedlog Filološkog fakulteta u Skoplju da se prof. dr. sc. Goranu Kalogjeri, dodijeli titula počasnog doktora iz područja filoloških znanosti. Titula počasnog doktora znanosti dodjeljuje se zbog izrazitog doprinosa razvoju i afirmaciji makedonistike izvan granica Makedonije, kao i zbog njegovog izuzetnog znanstvenog rada na području makedonske književnosti i kulture.

Svečani čin dodjele počasnog doktorata održat će se u Rektoratu Sveučilišta „Sv. Kiril i Metodij“ u Skoplju, 7. studenoga 2011. godine za vrijeme održavanja svečane obljetnice trideset godina rada i postojanja Instituta za makedonsku književnost.

Dodjeli počasnog doktorata prisustvovat će ministar obrazovanja i znanosti Republike Makedonije mr. Panče Kralev i ministrica kulture Republike Makedonije mr. Elizabeta Kančevska-Milevska. Počasnu će povelju, prof. dr. sc. Goran Kalogjera primiti od rektora Sveučilišta „Sv. Kiril i Metodij“ u Skoplju, prof. dr. sc. Velimira Stojkovskog.

Udruga za razvoj visokoga školstva „Universitas“ čestita prof. dr. sc. Goranu Kalogjeri na iznimno visokom priznanju.

Oznake: , , , ,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook