Financijska potpora za hrvatske doktorande u inozemstvu

Od   /  25. veljače 2011.  /  Nema komentara

Global Supplementary Grants Program nudi stipendije u iznosu do 56.000 kuna godišnje

Institut za razvoj obrazovanja raspisao je natječaj za djelomičnu financijsku potporu za doktorski studij u inozemstvu. Global Supplementary Grants Program, koji financira Institut Otvoreno društvo, otvoren je za prijave studenata upisanih na poslijediplomski (doktorski) studij u području humanističkih i društvenih znanosti na sveučilištima u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji, Aziji te Bliskom istoku. Ovisno o mjestu studija, rokovi za prijavu otvoreni su do 1. travnja 2011. ili do 31. svibnja 2011. Natječaj i dodatne informacije o programu dostupne su na stranicama internetskog portala www.stipendije.info.

U tekućoj akademskoj godini, Global Supplementary Grants Program financijski podupire čak 20 hrvatskih doktoranada koji studiraju na vodećim američkim i europskim sveučilištima. Od 2001. godine do danas 86 studenata iz Hrvatske studiralo je uz potporu ovog stipendijskog programa na prestižnim sveučilištima poput Cambridge University (Velika Britanija), Universität Wien (Austrija), University of Toronto (Kanada), Katholieke Universiteit Leuven (Belgija) i European University Institute (Italija).

Stipendije Global Supplementary Grants Program djelomično pokrivaju troškove doktorskog studija u akademskoj godini 2011.-2012., stoga kandidati svojoj prijavi trebaju priložiti dokaz o već osiguranim sredstvima iz drugih izvora za preostale studijske ili životne troškove. Najveći iznos potpore iznosi $10.000, što predstavlja povećanje potpore za više od 40% u odnosu na prošlu godinu. Stipendija se dodjeljuje za samo jednu od predviđenih kategorija troškova: školarinu, stanovanje i prehranu ili putne i ostale troškove.

Tekst natječaja i prijavni obrazac dostupni su na stranicama internetskog portala o stipendijama www.stipendije.info, a dodatne informacije o natječaju pruža Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (telefon: 01/4817-195; e-mail: ; web: www.iro.hr).

Oznake: , , ,


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

RSS  |  Facebook