Poziv na diskusiju: Mladi i prošlost – zašto bi me to zanimalo?

Od   /  16. lipnja 2009.  /  Komentari isključeni za Poziv na diskusiju: Mladi i prošlost – zašto bi me to zanimalo?

Centar za mirovne studije, Legalis, Inicijativa mladih za ljudska prava, Mreža mladih Hrvatske i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću pozivaju vas na diskusije u: Vukovaru (Info centar za mlade, 204. Vukovarske brigade 86, 16.06. u 17.00h), Rijeci (Filozofski fakultet u Rijeci, Omladinska 14, četvrtak 18.06. u 16.00h) i Zagrebu (Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Mislavova 11, subota 20.06. u 10.00h).

Zašto Republika Hrvatska nije u Europskoj Uniji? Zašto su nam zakoni mrtvo slovo na papiru? Zašto nemamo slobodu kretanja kao građani Francuske, Italije ili Njemačke? Zašto građani glasuju za optužene za ratne zločine? Zašto se stalno priča o herojima ili zločincima, a nikada o žrtvama? Zašto se ne znaju sudbine nestalih u ratu? Zašto nisu objavljena imena svih ubijenih u ratu? Zašto govor mržnje puni koncertne dvorane i trgove? Zašto mladi sele iz zemlje? Zašto nas u školama ne potiču na razmjenu mišljenja i kritičko promišljanje? Ima li s tim veze što se odnosi u regiji i dalje gledaju kroz događaje u ’90-ima? Ima li s tim veze što ne znamo mnogo o svemu što se događalo devedesetih? Zašto nam odgovorni ne daju odgovore?

O ovim i mnogim drugim pitanjima razgovarat ćemo u kontekstu suočavanja s prošlošću i ulozi mladih u osiguravanju budućnosti u kojoj će ljudska prava biti osnova društvenog i političkog života naše zemlje.

Za sve informacije javi se na ili na 091 8983510. Kontakt osoba je Sara Lalić.

Oznake: , , , , , , , ,


RSS  |  Facebook